VISITAM EL TALLER DEL “MESTRE” ANTONIO MORALES

Vegeu-ho al lloc web dels 5 anys.

Avui, dilluns 3 d’abril de 2017, hem tengut el privilegi de visitar n’Antonio Morales: ebenista des de quasi la infància, sempre li havien atret els treballs complementaris de la ebenisteria, com la construcció de peces d’escacs i instruments musicals.

Probablement aquestes inquietuds i el seu interès per la guitarra, el varen dur a posar-se en contacte amb el luthier George Bowden, qui el va acceptar com alumne i amb qui va tenir una gran amistat. Des del moment en què va conèixer a Bowden, tan sols va tardar un parell de mesos en deixar la ebenisteria per dedicar-se en cos i ànima a la construcció de les guitarres.

El seu taller es troba a prop de Pere Garau i, aprofitant la fira dels Dies Europeus de l’Artesania, hem pogut veure el taller on es construeixen les guitarres, observar una mostra de les eines que empra, veure quins són els materials i els processos bàsics necessaris per construir una guitarra espanyola seguint el mètode tradicional i observar una mostra de les guitarres mallorquines des de 1815 fins el 2017.

Antonio Morales ha fet guitarres per artistes famosos com Paco de Lucia, Alejandro Sanz o Paul McCartney… Ha estat molt amable i ha tengut el detall de fer-mos unes guitarres de fusta per a què nosaltres les pintéssim. Ens ha donat alguna que altra llepolia i, el més important, ens ha signat un autògraf.

Des d’aquí donam les gràcies a n’Alejandra, mare de na Fiona, que ens va passar el contacte i a n’Antonio Morales per transmetre’ns la seva sabiduria.

A continuació podeu veure el reportatge fotogràfic i, si voleu saber més de n’Antonio Morales i del seu taller ho podeu fer a traves d’aquesta adreça:

http://www.guitarrasmorales.guitars

http://www.guitarrasmorales.guitars/prensa/tv-radio-libros/reportaje-ib3-tv/

Enllaç fotos:
https://goo.gl/photos/bkD1p1rZV8gAJSb97

Comparteix aquesta entrada