Visita d’en Tòfol Castanyer

Aquest dimecres hem tingut l’oportunitat de poder gaudir d’una xerrada amb en Tòfol Castanyer, atleta solleric de gran prestigi, especialista en curses de muntanya.

Ha vingut a compartir amb totes nosaltres una de les seves principals passions: la Serra de Tramuntana. Ens ha explicat com de la mà de la seva família i amics ha recorregut, des de ben petit, la majoria de cims de la Serra i com, al llarg dels anys, el que més li ha quedat a la memòria han estat els moments viscuts i les curiositats i històries que li explicaven dels diferents puigs que visitaven. És aquest un dels motius que el va impulsar a dur a terme el projecte dels 54 mils de Mallorca sense aturar, repte que va superar. Pretenia, com hem dit, acostar i donar a conèixer a la població en general, especialment als infants i joves, tots els cims de més de mil metres, a la vegada que seguia promovent aquest cicle que la seva família havia començat amb ell: el d’associar amb cada visita que feia a la Serra amb algun fet o anècdota que t’hagués passat durant l’excursió. D’aquesta manera, el record era més significatiu i perdurava en el temps.

D’altra banda, també ens va transmetre el que significa per a ell córrer i tot allò que li ha ensenyat i aportat l’esport. Esforç, superació, solidaritat, igualtat, perseverança i cooperació foren alguns dels valors que es desprenien de les seves paraules. No es va oblidar del respecte cap als altres, però sobretot va incidir molt en cuidar el nostre entorn, més concretament la Serra de Tramuntana.

Per últim, hem pogut formular-li un grapat de preguntes sobre el que ens havia explicat, però també algunes sobre les muntanyes dels nostres noms de classe. Tot plegat, ha estat molt enriquidor.

Gràcies, Tòfol.

Si clicau damunt la imatge, accedireu a l’àlbum complet
Comparteix aquesta entrada