• vertical(0)

Vacunació contra el meningococ ACWY

Benvolgudes / Benvolguts,

La Conselleria de Salut i Consum vol informar-vos que les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat van decidir la vacunació contra el meningococ dels grups ACYW en la població de joves i adolescents nascuts a partir de l’any 2001, que es durà a terme durant els anys 2020-21. Durant l’any 2020 es vacunaran els joves nascuts els anys 2001, 2002, 2006 i 2007, i al llarg de l’any 2021, els joves nascuts els anys 2003, 2004 i 2005.

La meningitis és una malaltia poc freqüent, però pot tenir complicacions greus.

Actualment s’observa un augment de la incidència de casos de malaltia meningocòccia del grup W, que es concentra majoritàriament en els joves, els quals a més són els principals difusors de la malaltia. Així, amb la vacunació es pretén un benefici doble: controlar la malaltia mitjançant la protecció directa de la persona que es vacuna, i la indirecta dels col·lectius vulnerables, principalment les persones grans i els infants.

Amb aquesta circular volem informar-vos que el vostre centre de salut ja disposa de la vacuna i que hi podeu demanar cita per vacunar-vos-en.

Quan ens vacunam contribuïm a una societat més saludable i solidària.

Trobareu més informació sobre la vacunació contra el meningococ en:

http://www.caib.es/sites/vacunacions/ca/meningococ_b-84873/

Cordialment,

Coordinació de Vacunes

Palma 16 de juny de 2020

Comparteix aquesta entrada