S’ha mort Steve Jobs, l’home que ha revolucionat la informàtica, la cultura i la comunicació.

Llegiu la notícia a Vilaweb i no deixeu de mirar el famós discurs d’Stanford, que consideram impregnat d’uns valors que volem pels nostres estudiants:

La mort de Steve Jobs, el fundador de la companyia i responsable de productes extraordinaris com el Mac, l’iPod, l’iPhone i l’iPad, l’ha confirmada Apple a la seva web. Jobs feia anys que tenia un càncer de pàncrees que finalment li ha segat la vida.El 2005 Jobs va ser l’encarregat de l’acte de graduació de la Universitat de Stanford i va pronunciar un discurs (vídeo) que serà recordat com un dels més interessants i emotius que va fer. Jobs deia als estudiants coses com aquestes: ‘La vostra vida és limitada; no la malgasteu vivint la vida dels altres. No us deixeu lligar pels dogmes, no visqueu dels pensaments d’altri. No deixeu d’escoltar mai la vostra veu interior i tingueu el coratge de seguir el vostre cor i la vostra intuïció. La resta és secundària.’

Malgrat les moltes crítiques que podríem fer a les polítiques d’Apple respecte a la privacitat dels codis i la seva política mediambiental devastadora a països subdesenvolupats, Jobs sempre va ser un cas a part, i la seva mort és una molt mala notícia.

També us recomanam “Piratas de Silicon Valley” ,un film amb la biografia de Steve Jobs i Bill Gates, i les companyies Apple i Microsoft. Potser encara la pugueu trobar lícitament a la xarxa, abans que la “Llei Sinde” entri en vigor.

Comparteix aquesta entrada