• vertical(0)

Sant Antoni!

2017-01-13 09.19.34-1Aquests dies els foguerons mantenen encesa la il·lusió de compartir tradicions i la satisfacció de contribuir en l’enriquiment de la nostra cultura.

Són dies de bauxa. Dies en què celebram una de les festes més arrelades a la nostra terra.

Les sobrassades, els botifarrons, el foc, els dimonis, les gloses, la música… són els convidats especials d’aquesta trobada.

ES LICEU es prepara amb les màximes energies per a fer ben grossa aquesta festa amb la nostra comunitat educativa.

Divendres vàrem tenir un dia molt complet.
Al matí, vàrem rebre la visita d’artesans i d’artesanes que, amb molta cura i afecte, ens varen mostrar els secrets del llegat que poseeixen… un tresor que cal compartir amb els més petits.

2017-01-13 09.19.19Fer espardenyes, girar el torn del fuster, l’art dels nusos i les xarxes, fer llatra i trenar, les formes del punt mallorquí, l’acurat procés de les matances, pastar sobrassades, les llaunes i els motllos, cordar cadires, el misteriós món dels dimonis, tocar xeremies… són algunes de les activitats que vàrem tenir la sort de veure.

Gràcies a padrins i padrines, altres familiars, amics i amigues i associacions del municipi hem pogut organitzar una diada popular que ens ha unit més i que recordarem.

El vespre vàrem encendre un gran fogueró i les torradores, en Mateu Xurí va fer gloses de l’escola, ens varen inquietar els dimonis i els focs varen tancar la festa.

2017-01-13 09.27.08El dia de Sant Antoni, ens vestim de dimonis i berenam plegats al foc de les torradores.

Un any més hem gaudit de la nostra festa i ja  pensam en la propera.

 Podeu veure un àlbum de fotografies pitjant aquí.

Comparteix aquesta entrada