• vertical(0)

Projecte de Creativitart, maquetes d’ADN elaborades pels alumnes de 4t d’ESO a l’assignatura de Biologia i Geologia

20151201_081725Na Graci Vallés, professora de biologia a 4t ESO,  ens informa que el divendres passat es varen exposar, a la nau d’ESO, les maquetes d’ADN elaborades pels alumnes. Totes les maquetes duen una llegenda explicativa. I també hi ha una breu explicació per saber què és l’ADN.

Els materials, el disseny i els colors de la maqueta els han escollit lliurement els alumnes, per així fomentar el seu esperit artístic i creatiu.

Aquesta és l’explicació sobre l’ADN

Les sigles ADN són l’abreviació del mot Àcid desoxiribonuclèic.

L’ADN és una molècula que està present a tots els éssers vius del planeta Terra. Has de saber que, com que nosaltres som éssers vius, totes les cèl·lules del nostre cos contenen ADN.

L’ADN conté la informació que determina les característiques d’un individu (per exemple: cabells arrissats, cabells foscos, pell morena, gras, ulls clars, etc.)

Saps per què la policia pren mostres cel·lulars (cabells, sang, pell, etc.) a l’escena d’un cas?

Aquestes proves són possibles perquè l’ADN de cada persona ve a ser com un D.N.I. cel·lular. Sent així, amb una mostra cel·lular les persones poden ser identificades, ja que cada persona té una informació d’ADN diferent. Per tant, si el nostre ADN coincideix amb la mostra trobada per la policia…. AMIC, T’HAN ENXAMPAT!!

Comparteix aquesta entrada