NIT LITERÀRIA de 2014. DEPARTAMENT DE LLENGUA.

Des del curs 2010-11, el Departament de Llengua organitza aquesta activitat per alumnes de 1r i 2n d’ESO, i la passada nit del 29 al 30 de maig s’ha fet l’edició d’enguany per alumnes de 1r. L’activitat és com una acampada a l’escola, una acampada que gira a l’entorn del teatre. Els alumnes arriben al centre cap a les vuit de l’horabaixa, organitzen l’espai del gimnàs per poder dormir ens els seus sacs, sopen, juguen i finalment comença la Nit Literària: dues actrius i un actor, ubicats en distints espais exteriors del centre, esperen a les fosques el grup itinerant d’alumnes que es van asseient en silenci, per mirar i escoltar cada una de les breus representacions, en tres decorats completament diferents. Cada espai, cada actriu i actor, els conten una història distinta: la Balanguera, personatge interpretat per Rosario Gómez, els fa una reflexió sobre el pas del temps, la vida i la mort i la pervivència d’una cultura i un país; una sacerdotessa de la deesa egípcia Iris, interpretada per Antònia Comas, n’explica unes quantes de procedència universal; i, finalment, tanca la Nit el personatge de Don Quijote, paper que interpreta Sebastià Roca i Jauma Gayà, que manté una conversa desbaratada amb el públic, basada en la seva fictícia vida.
Tot va funcionar, els alumnes van riure, van interactuar amb els personatges, i, després d’una nit molt agitada, com ho solen ser en aquests casos, acompanyats de les seves tutores, Na Blanca i Na Maria Magdalena, i d’En Rafel Fiol, qui va proposar per primer cop aquesta Nit l’any 2010 al departament, tots junts han berenat i han entrat a les aules, on a les classes de Llengua Catalana i de Llengua Castellana aprofitaran l’experiència.
Gràcies també a tots els que d’una manera o altra heu contribuït a la Nit: Gerència, personal de la cuina, Direcció, professores i professors del departament organitzador, professors assistents a l’espectacle i públic en general que vareu venir a compartir amb nosaltres aquesta experiència.

Departament de Llengua.

Comparteix aquesta entrada