Nit literària 2018

Des de l’any 2010, el Departament de Llengua organitza la nit literària per als alumnes de 1r d’ESO. L’activitat és com una acampada a l’escola, una acampada que gira a l’entorn del teatre i de la literatura.
Aquest any, els alumnes varen arribar ahir dijous dia 14 de juny al centre cap a les vuit de l’horabaixa, varen organitzar l’espai del gimnàs per poder dormir amb els seus sacs, varen sopar i després va començar la Nit Literària: dues actrius i un actor, ubicats en distints espais exteriors de l’escola, esperaven a les fosques el grup itinerant d’alumnes que es varen anar seient en silenci, per mirar i escoltar cada una de les representacions.

Amb tres decorats completament diferents, cada personatge contava una història lligada amb la nostra cultura i la nostra literatura. En primer lloc, la Balaguera els va fer una reflexió sobre el pas del temps, la vida i la mort i la pervivència d’una cultura i un país. Després, va tocar el torn de na George Sand, l’escriptora que va passar aquell famós «hivern a Mallorca» i que els va contar als nins com era la vida per a una dona que volia escriure i viure com un escriptor al segle XIX. Finalment, va tancar la Nit el personatge de Don Quixot de la Manxa, que va mantenir una conversa desbaratada amb el públic, basada en la seva fictícia vida.

Tot va funcionar perfectament, els alumnes van riure, van interactuar amb els personatges, i, després d’una nit molt agitada, com ho solen ser en aquests casos, acompanyats dels tutors, tots junts han berenat i han anat a passar el matí a la piscina.

Volem donar les gràcies a tots els que d’una manera o d’una altra heu contribuït a la Nit: Gerència, personal de la cuina, Direcció, professores i professors del departament organitzador, professors assistents a l’espectacle i públic en general que vareu venir a compartir amb nosaltres aquesta experiència.

Departament de Llengua.

I després a sopar i a “dormir”:

I el matí piscineta i cap a cases:

Comparteix aquesta entrada