Les cooperatives d’ensenyament critiquen que es vulgui implantar un “tractament residual” del català.

 

Segons podeu llegir a la pàgina de la Unió de Cooperatives de Treball Associat,

Les Cooperatives d’Ensenyament de Balears shan ‘adherit aquest dissabte a la ‘Declaració unitària en defensa de la llengua i d’un model educatiu propi’ i han mostrat el seu rebuig a l’avantprojecte de reforma educativa (LOMCE) per entendre que el Govern central pretén implantar un “tractament residual” de les llengües cooficials com el català.

En un comunicat, les cooperatives han recordat que la llengua catalana, des de l’aprovació de la Llei de Normalització Lingüística de 1985, ha estat una eina de cohesió social. A més, han posat l’accent que els resultats acadèmics de les competències lingüístiques dels estudiants de les illes han demostrat la “igualtat del coneixement de les dues llengües oficials i els excel·lents resultats de l’aplicació de la immersió”.

La declaració recull que la proposta del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, suposa una agressió al model educatiu vigent a les illes, que està centrat en les competències autonòmiques a l’hora de fixar la major part dels continguts curriculars i en un sistema que garanteix la competència lingüística i comunicativa de les dues llengües oficials.

PDF - 37.3 kB
Declaració unitària de la llengua i educació
Comparteix aquesta entrada