Laura Barceló Miranda. Petites conquestes, grans fites.

El dia a dia de na Laura comença a les 9.15h del matí quan espera, amb emoció, juntament amb les seves companyes de classe i al pati de l’escola, que l’acollim per iniciar una nova jornada.

El seu somriure és ben present al llarg del dia i la seva veu comença a formar part de la banda sonora de la classe del voltor negre. Cada paraula nova que aprèn i expressa amb espontaneïtat és reconeguda per la resta d’infants que, il.lusionats, ho comparteixen entre ells i amb la mestra. 

I és que na Laura s’ha convertit amb una nina molt estimada i protegida pels seus iguals. L’amor que desprèn a través dels gestos, la mirada, el contacte físic (donar la mà, abraçar) no deixa ningú indiferent. El desig d’ajuda i l’empatia que han experimentat els infants que al llarg d’aquests tres anys han conviscut amb ella, ha suposat un gran aprenentatge que de ben segur mai oblidaran i que formarà part del seu creixement com a persones.

No només és això que fa de na Laura una nina especial. Na Laura és l’única nina a les Illes Balears diagnosticada d’una malaltia neurodegenerativa que li genera algunes greus dificultats progressives per a la deglució, d’atrofia muscular i demència motivades per l’acumulació de ferro al cervell.

I amb aquesta transparència ens ho va explicar la seva família. La confiança amb l’equip docent i amb la resta de famílies ha estat una de les claus per aconseguir que les seves petites conquestes siguin grans fites per totes nosaltres. 

La comunitat educativa d’ES LICEU vol mobilitzar-se en suport a na Laura i a la seva família, promocionar la importància de conèixer els entrebancs que aquesta situació fa patir a les persones, lluitar pel foment de la investigació que doni llum a l’esperança i que faciliti la qualitat de vida de la nina i de les seves persones estimades.

L’associació ENACH treballa per a visibilitzar aquesta malaltia.

La revista que edita l’ajuntament de Marratxí també se n’ha fet ressò i aporta el seu gra d’arena a aquesta lluita que viu tant de prop la comunitat educativa d’Es Liceu.

Comparteix aquesta entrada