• vertical(0)

L’ANY LLULL A LES NOSTRES AULES: DIADA LUL·LIANA

Aquest curs 2015-2016 se commemoren els 700 anys de la mort de Ramon Llull, i les institucions oficials han organitzat exposicions i altres propostes per fer arribar a tothom la personalitat d’un dels més destacats representants de la cultura medieval.

Es Liceu s’ha volgut sumar a la commemoració i, per aquest motiu, des de l’inici del curs ha programat i desenvolupat diverses activitats a les aules, sobretot relacionades amb les àrees de Llengua i de Literatura Catalanes. I la notícia és que, a més de les activitats ja realitzades i de les que es puguin anar fent fins a final de curs, vàrem voler concentrar en una DIADA LUL·LIANA, el 22 de gener, tot un seguit d’activitats que poguessin ajudar a entendre i conèixer millor Ramon Llull, des d’una perspectiva multidisciplinar. Així doncs, l’objectiu era que a les distintes sessions de classe del matí de dia 22, a totes les etapes on fos possible, i des de distintes àrees de coneixement, la figura de Ramon Llull en fos la protagonista.

La resposta a la iniciativa va ser prou important com per a traslladar la notícia a la nostra pàgina, i, encara que no en tenim imatges de tot plegat, sí tenim, nosaltres i els nostres alumnes, l’experiència d’una jornada ben interessant i profitosa per a tothom.

Departament de Llengua.

____________________________________________________________________________________________

Entre d’altres, es treballaren aquests recursos:

– La pàgina enLLULLa’t, creada justament per oferir recursos a les distintes àrees, amb motiu justament de l’Any Llull. La varen posar en marxa fa uns mesos i s’ha anat completant fins ara.

– També se poden trobar a la xarxa els programes que la televisió autonòmica està emetent els dimecres sobre Ramon Llull.

– A més vos recomanam els següents enllaços:

http://www.lavanguardia.com/cultura/20150214/54427212964/ramon-llull-genio-edad-media.html

http://www.rutasramonllull.com/interactivo/index_cat.html

RAMON LLULL I LA INFORMÀTICA

http://blogs.elpais.com/turing/2012/10/ramon-llull-el-ars-magna-y-la-informatica.html

http://quisestlullus.narpan.net/esp/611_info_esp.html

RAMON LLULL I LES MATEMÀTIQUES

http://loffit.abc.es/2014/12/16/ramon-llull/174879

RAMON LLULL I LA CIÈNCIA

http://www.narpan.net/documents/ciencia_llull_lola.htm

RAMON LLULL I LA GEOGRAFIA

Els viatges de Llull, per exemple. http://www.rutasramonllull.com/viatges-llibres-i-un-objectiu

RAMON LLULL I l’ASTRONOMIA

http://www.iemed.org/publicacions/quaderns/9/q9_324.pdf

Comparteix aquesta entrada