La descoberta

En el procés d’aprenentatge dels infants, el significat de la paraula descoberta o descobrir va molt més enllà de conèixer quelcom per primera vegada: es tracta d’una manera de créixer i de desenvolupar-se en i amb l’entorn. 

Per aquest motiu, des de Es Liceu procuram donar valor a “aquests moments magnífics, però efímers, en què les criatures, amb un objectiu en ment, observen les possibilitats, interaccionen amb els materials i <<arriben a conclusions provisionalment definitives>> com deia Walter Fornasa” (Martín, 2012). 

Per tant, cal tenir cura de les situacions que es creen de manera espontània on els infants posen de manifest la seva curiositat i necessitat d’observació amb els seus mateixos ulls carregats de preguntes. Aquestes seran les que encetaran una relació positiva i duradora amb la seva capacitat d’investigació, d’aprenentatge, de saber-ne més, etc. 

En definitiva, la visita inesperada d’una mantis (o cavall de serp), així com la possibilitat d’explorar el nostre estimat hort amb una lupa són contextos que provoquen petites descobertes en els infants que poden desembocar en grans conquestes en el seu desenvolupament cognitiu, motriu, emocional, etc. 

Martín, L. (gener de 2012). Tallers, una manera d’aprendre infants i mestres. Guix d’infantil. (63) 31-34.

Busquerets (pitja damunt la imatge per a veure l’àlbum)
Eriçons (pitja damunt la imatge per a veure l’àlbum)
Comparteix aquesta entrada