La Bibliotecària Lila i el seu armari de contes

L’experiència d’escoltar un conte és quelcom que va més enllà de conèixer una nova història. Per començar, explicar una narració requereix dedicar temps i cura en els detalls: no només es transmeten fets i accions, sinó també valors i emocions que poden tenir un gran significat. En realitat, és un art que cal tenir sempre ben present per al desenvolupament infantil. De fet, segons Ibarrola (2020 citat a Prats, 2021) els contes són una gran ajuda a l’hora de comprendre el nostre món interior, així com són una eina que ens connecta amb els altres. 

Per aquest motiu, aquesta setmana tots els infants del cicle d’educació infantil han pogut fruir de la Bibliotecària Lila i el seu armari de contes. A través de les seves històries hem compartit un espai on la imaginació ha fet el seu recorregut per donar resposta (o generar més preguntes) a temes com: la igualtat de gènere, la diversitat, l’empatia, la solidaritat i un llarg etcètera. A més, també els infants han pogut fullejar la biblioteca de na Lila, veient les belles imatges que acompanyen els relats, fet que ha encetat una espurna de curiositat cap a la coneixença de nous contes: una primera passa cap al camí del plaer per la lectura.  

Així doncs, la vivència d’escoltar un conte és un regal que aporta grans riqueses! 

Prats, M. (2021). L’educació emocional en els contes infantils [Treball de Fi de Grau,  Universitat Rovira i Virgili]. Repositori institucional URV.

Aquí teniu un document amb un recull de recomanacions d’alguns dels contes il·lustrats que han pogut veure i escoltar els infants aquests dos dies.

I finalment, a continuació podreu veure un petit tast del taller a cada una de les aules. Només heu de clicar damunt el nom de la classe del vostre fill/a.

Comparteix aquesta entrada