Jo conec la meva herència, i tu?


A LES 12’00 HORES DE DIA 12 DEL MES 12 DE 2012, ES LICEU S’HA SUMAT A LA CONVOCATÒRIA DE LA SOCIETAT D’ESTUDIS CLÀSSICS DE LES ILLES BALEARS, que a la vegada es feia ressò d’una iniciativa de la Secció de Múrcia en defensa de les matèries clàssiques en els currículums de secundària i batxillerat.

Centres d’ensenyament de tot l’Estat rebíem aquesta convocatòria fa unes setmanes, que, sota el lema Yo conozco mi herencia,¿ y tú?, ens convidava a fer una lectura de textos clàssics amb els nostres alumnes. Rebíem també una Antologia de textos ja preparada per a ser utilitzada a conveniència de cada centre. Amb la guia d’un Rapsoda, distints personatges del món clàssic van pronunciant les seves paraules, immortalitzades en les seves obres: poetes, filòsofs, científics i personatges de ficció parlen de les muses, de l’amor, dels herois, de la naturalesa de l’ésser humà, de la justícia, de l’educació i del bon govern dels pobles. 

A la nostra escola, la professora i els alumnes de l’optativa de Llatí de 4t, han preparat una selecció de textos que, traduïts al català, han estat llegits davant els professors i els alumnes de 3r i 4t de secundària. Les classes han estat interrompudes a les 12’00 hores i l’Acte ha durat uns vint minuts. L’objectiu fonamental ha estat el de fer reflexionar sobre el que Grècia i Roma aportaren a la civilització occidental, herència que molts cops oblidem o no valorem suficientment. 

Hem consultat els centres d’ensenyament que hi han participat en aquesta convocatòria i fins i tot hi hem trobat escoles, universitats i associacions d’Itàlia, Grècia, dels Estats Units, Alemanya i Argentina. Així que des d’aquí volem donar l’enhorabona a les Societats d’Estudis Clàssics per iniciatives com aquesta i volem agrair també que hagin comptat amb nosaltres.

Comparteix aquesta entrada