Ha mort Dennis Ritchie, un dels pares d’Unix i del llenguatge de programació C.

Tots els medis de comunicació (nosaltres també) fa dies que conten la biografia d’Steve Jobs, però només els mitjans especialitzats han tingut unes darreres paraules per Dennis Ritchie.

Resulta que va ser un dels més importants desenvolupadors (entre altres projectes) de dos dels pilars de la informàtica moderna:

El llenguatge de programació C, amb el qual, fins als nostres dies,  s’ha programat podríem dir que tot, inclòs MS-DOS, Windows, Linux i Mac-OS.

I el sistema operatiu Unix, sobre el qual es basen Linux i Mac-OS (i que per això tenen les grans diferències d’estabilitat i qualitat que mantenen amb Windows).

Una persona d’aquesta rellevància no pot passar desapercebuda i no mereix uns recordatoris tant minsos, en comparació als de Jobs que, per altra banda, no va fer cap contribució al món tecnològic, sinó al món econòmic-industrial i al del màrketing.

A aquesta pàgina podeu veure un vídeo i un famós poema de Ritchie, tot i que basta posar el seu nom a Google o Youtube per trobar molts enllaços (no tants com per a Jobs)

Comparteix aquesta entrada