• vertical(40)

Fixa’t que sona: Oques grasses

En aquesta ocasió en Kico López, el nostre director, ens fa una proposta optimista i marxosa que sempre va molt bé en aquests temps de confinament. Aquest grup català està format per set membres, la majoria dels quals han estudiat a l’Escola Superior de Música de Catalunya, tret del cantant, Josep Montero, i del baixista, Guillem Realp Montero, l’antic bateria del grup Nothimatis. En Montero va començar a compondre cançons i a oferir concerts improvisats, primer en solitari i després amb diversos músics osonencs que s’anaven tornant per acompanyar-lo; per exemple, Àlex Pujols (Txarango), Miquel Portet i Arnau Tordera, entre d’altres.

El seu estil musical és variat; de fet, en el seu primer disc no tenien una gran definició, sinó que apostaven per deixar de banda les etiquetes i desconcertar el públic, amb el qual connecten durant les seves actuacions en directe. Afirmen que fan «reggae a la casolana», i s’enquadren sobretot en aquest gènere, amb tocs de música pop, que s’ha fet especialment present en el seu segon disc. Altrament, afirmen que fan «música porno», perquè en les seves actuacions acostumen a treure’s la samarreta, i «música amb gas», amb tocs efervescents, de la qual destaca la cançó Cul. Les seves cançons, afirmen, acostumen a crear-les d’una manera ben senzilla, amb fets i successos de la seva vida quotidiana. Hi expliquen les seves vivències, com si parlessin amb un amic.

El grup es va formar l’any 2010, però no es van donar a conèixer al gran públic fins al llançament del seu primer disc Un dia no sé com l’any 2012, el qual van editar i publicar ells mateixos. Van decidir llançar el seu segon disc, Digue-n’hi com vulguis amb el segell discogràfic Chesapik, en el qual van mantenir especialment el seu estil reggae a cinc de les cançons, i van explorar-ne altres a la resta. El mateix any, van guanyar el Premi Enderrock al grup revelació de l’any segons la votació popular. Tot seguit, van dur a terme una gira per presentar les seves noves cançons, la qual va finalitzar a Barcelona, i va ser un èxit d’assistència. Així mateix, van actuar al SummerFest de Milwaukee el 26 de Juny i al SummerStage Festival al Central Park de Nova York, el 28 de juny de 2014. D’altra banda, la seva cançó Així és el teu Nadal va ser l’escollida com a tema del període nadalenc de TV3 i Catalunya Ràdio el mateix any.

Aquí vos proposa tres cançons:

Recordau que tots podeu fer aportacions a la secció. Ànims i molta música per tothom.

Comparteix aquesta entrada