Eva Krebs és una estudiant de magisteri d’Alemanya, especialitzada en anglès i biologia, que ha realitzat les pràctiques com a docent en el nostre Centre.

Durant tres setmanes ha fet les classes de ciències Naturals amb els alumnes de 3r A per explicar el tema de L’organització del cos humà en anglès. Els alumnes van poder gaudir d’una experiència molt enriquidora, ja que al mateix temps que van tenir una immersió lingüística en anglès, van poder rebre el mestratge d’una persona que s’ha format en un altre país, la qual cosa és sempre molt interessant. Na Maite, la professora de Ciències de 3r, ens ha comentat que “els alumnes han valorat molt positivament l’experiència ja que els alumnes es varen llençar a fer preguntes en anglès, les activitats les feien en anglès i català…i varen poder comprovar com el vocabulari tècnic era molt semblant i fàcil de relacionar. Quan va acabar de fer totes les sessions del tema, els alumnes es van examinar, la qual cosa vol dir que han pogut entendre tots els aspectes d’aquest tema en llengua anglesa.”
N’Eva també va fer una sessió a 4t d’ESO amb l’assignatura de llengua espanyola. Tot plegat va consistir en una ampliació dels temes de literatura que des de començament de curs treballen a 4t: la literatura romàntica. El que interessava a na Josefina, la professora de castellà, és que els alumnes poguessin escoltar i llegir a l’hora, en versió original, alguna cosa d’un poeta anglès i del gran romàntic alemany Goethe.
“Eva va iniciar la sessió (tot en anglès per descomptat) amb un breu intercanvi d’idees sobre el Romanticisme com a moviment artístic i literari a Europa, els alumnes anaven comentant els trets que en aquell moment recordaven i ella anava completant. Llavors es va procedir a una lectura comentada d’un fragment de l’Oda X d’Intimations of Inmortality de W. Wordsworth, poeta anglès que vaig proposar perquè en uns dels versos de l’estrofa llegida es va inspirar la famosa pel·lícula dels 60, “Esplendor damunt l’herba” i la referència al pas del temps i a tot allò que ens resta del que hem viscut i sentit em sembla genial. Els alumnes disposaven de la doble versió dels versos, en anglès i en castellà i anàvem aprofundint en el seu contingut. Llavors la sessió es va centrar en Goethe, procedint a la lectura comentada de dues cartes del seu Wherther, que els alumnes coneixien perquè les havien llegit en castellà i comentat a les meves classes. Va ser també impactant escoltar i llegir en alemany els mateixos textos i veure i poder comparar les dues llengües.” ens ha explicat na Jose.
I a l’assignatura de llengua anglesa de 4t n’Eva va explicar als alumnes el sistema educatiu alemany. A la sessió anterior, els alumnes havien hagut de fer una recerca del sistema educatiu en anglès i comparar-lo amb el d’aquí. O sigui que després de les explicacions de n’Eva els alumnes es van poder formar una opinió de com funciona l’educació a bona part d’Europa a partir de la comparació dels tres sistemes esducatius.
A continuació vos oferim l’entrevista que van fer-li els alumnes de l’optativa de processos de comunicació en anglès.

Interview

The communication processes’ students have interviewed Eva Krebs. We have asked her about her experience in Es Liceu during her teaching practice.

– Hello, welcome to Es Liceu, can we interview you?
Eva – Yes, of course you can.
Where are you from Eva?
Eva – I’m from Germany
Where do you live?
Eva – I live in Freiburg next to the black forest in the South of Germany. But in Summer I live in an apartment in es Port de Sóller.
How old are you?
Eva – I’m 33 years old
What is your occupation Eva?
Eva – I’m a student of Biology, English and German. I will be a teacher in the future.
Why are you in Es Liceu?
Eva – I’m doing my teaching practice in Es Liceu.
How long is your practice course in Es Liceu?
Eva – My teaching practice lasts 3 weeks, I will finish in October the 5th.
Why did you choose a school in Majorca?
Eva – I am from Germany, but in summer I live in es Port de Sóller with my husband. I wanted to see how the education system works in Spain, because I have already done practical courses in Germany, my home country.
What is the main difference between German and Spanish students?
Eva – It’s difficult to say, but I think that Spanish students are a bit more natural.
What is the main difference between German and Spanish teachers ?
Eva – I think Spanish teacher are also a little bit more natural, relaxed and happier.
What is the main difference between the two education systems?
Eva – The main difference between the Spanish and the German school system is that in Germany after 4 years of primary school, when the kids are only ten years old, we separate them into three different kinds of schools depending on their results.
Which subjects have you taught in es Liceu?
Eva – I have taught Biology in 3rd of ESO with Maite Guash. I have also done a presentation of the German school system for the 4th of ESO students. I will also do a Spanish literature class with Josefina, I will present two poems of Goethe and Wordsworth.
What are your hobbies?
Eva – I have got several hobbies, I like playing tennis, skating, I love going running with my dog and I like travelling around the world.
Do you like Majorca? What do you like the most of the Island?
Yes, I really like the Island. I love the weather, the nature and of course the beaches. I like Palma where I can go shopping and to restaurants. In my opinion, Majorca is one of the most wonderful Islands in the world.
Do you like Es Liceu?
Eva – Yes it’s a nice school and in general the students are very friendly.
What’s your favourite subject?
Eva – Mmmm it’s difficult to say, I really like Biology but I also like the English language.
Did you like the experience?
Eva – Yes, I really liked the experience here and I enjoyed it
Thank you very much Eva.
Eva – You are welcome.

 

 

Comparteix aquesta entrada