• vertical(0)

Es Liceu ja s’ha adherit al pacte social contra les violències masclistes, i tu?

vertical(0)El divendres 25 hem dut a terme un acte que consistent en llegir el manifest per part d’alumnes de l’escola.

Us seguim animant a adherir-vos:

REACCIONEM

 

MANIFEST PACTE CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

1.- Manifestem un contundent rebuig i condemna a les violències masclistes i als fonaments de la desigualtat que la sostenen.

2.- Reconeixem les diferents formes d’exercir les violències masclistes i la diversitat de les persones que la pateixen.

3.- Ens comprometem a implicar-nos de forma activa en la recerca i la construcció d’un espai lliure de violències masclistes.

4.- Farem visible el fet que les violències masclistes no pertanyen a l’àmbit privat, sinó que són un problema de tota la societat, tant dels homes com de les dones.

5.- Reconeixem que les desigualtats estan arrelades en la idea de la superioritat dels homes sobre les dones i en la imposició d’un únic model de ser i de comportar-se segons el gènere al que pertanyem.

6.- Donarem suport a les dones que han patit o pateixen violències masclistes, tot respectant les seves decisions i els complexos processos on estan immerses.

7.- Exigirem a les institucions que assegurin la protecció i el suport necessari a les dones afectades i a les seves filles i fills, així com les persones que en depenguin, mitjançant la dotació de recursos suficients i una coordinació efectiva.

8.- Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere.

9.- Rebutjarem les agressions masclistes i denunciarem les situacions de desigualtat i violència sobre les que tinguem coneixement.

10.- En definitiva, ens comprometem a construir una ciutadania respectuosa amb la diversitat, lliure de qualsevol tipus de violència masclista, oberta i inclusiva des d’una actitud proactiva.

Institut Balear de la Dona Govern de les Illes Balears
Comparteix aquesta entrada