Engranatges. Joc de rol de la revolució industrial a les aules de 4t d’ESO

Aquesta setmana ens han visitat els “Arqueonautes” a les aules de 4t d’ESO de l’escola i amb ells el nostre alumnat s’ha traslladat a la una ciutat industrial de la Gran Bretanya del segle XIX en un engrescador joc de rol. Els nostres alumnes s’han convertit en poderosos burgesos propietaris de fàbriques i proletaris, sindicalistes i revolucionaris.

Ha estat una experiència molt divertida i enriquidora que ens ha ajudat a comprendre que la corrent és l’autentica protagonista de la història.

Podreu veure totes les fotografies clicant damunt el següent enllaç

A continuació podeu llegir una mica més d’informació de l’activitat:

ENGRANATGES
Joc de la Revolució Industrial (segle XIX)

L’alumnat representa les diferents classes socials i oficis d’Anglaterra el 1850: proletariat, famílies d’industrials i classes mitjanes. Es viurà una enorme polarització d’interessos que es conjugaran en un complex entramat de situacions:
• Competència entre el gran capital: cada vegada major pes dels Estats Units en les finances mundials. • Consciència obrera: qüestionament de les condicions de vida i del treball, organitzacions sindicals, vagues, etc. • Liberalisme polític: eclosió de les aspiracions democràtiques a les nacions europees. • Imperialisme: les colònies suposen una font extraordinària de matèries primeres a la vegada que una obertura de mercats. • Escalada tecnològica: aplicació generalitzada del vapor, tant a la indústria com als transports, i el sorgiment de la màquina.

Comparteix aquesta entrada