En Domingo, profe de mùsica, i els alumnes de 4rt, fan i enregistren cançons que podeu escoltar

Ho podeu veure i escoltar al lloc web de 4rt de Primària

Pels primers dies de classe després de les vacances de Nadal se’m va ocórrer fer una activitat molt senzilla -i en certa manera improvisada- per a treballar la creativitat musical i una mica la improvisació, pensada per dues o tres sessions, i amb l’objectiu de composar una cançó entre tots a l’aula.

Ja que no ho havíem fet mai, vaig pensar que el millor seria que per aquesta vegada ells s’encarregarien de fer la lletra que posariem a la música que jo els proposaria, la qual després vaig aprofitar per a tots els grups amb els que vàrem fer aquesta activitat -això darrer m’ho he apuntat bé com a aspecte a millorar de cara a les properes vegades que faci aquesta activitat-.

Al principi, el que vaig fer fou demanar a tota la classe què tal havien anat les vacances i què havien fet, moment en que tots varen començar a dir la seva, i d’aquí és d’on sortiria la lletra, sense ells saber-ho inicialment.

A continuació ve quan tots callarien gairebé en sec: en gratar el primer acord a la guitarra i cantar la primera frase, per exemple: ‘En Martí ha fet esport’; i a partir d’aquí quasi ja no és necessari explicar res més, és qüestió d’anar un per un escoltant -i en algun cas ajudant-los un poc- alguna cosa de les seves vacances i anar afegint-ho a la cançó.

Com que les dates coincidien amb la setmana de Sant Antoni, al final d’aquestes sessions també vàrem cantar unes quantes gloses, i en el cas dels grups menys nombrosos també s’ha afegit aquesta part a la cançó per allargar-la un poc.

Aquí els resultats que hem pogut obtenir d’aquesta primera tongada:”

– Es Liceu, classe de 4t A:

http://www.goear.com/listen/63e9fa1/cano-1-es-liceu-grup-4ta-curs-1415

– Es Liceu, classe de 4t B:

http://www.goear.com/listen/23abee6/cano-1-es-liceu-grup-4tb-curs-1415Comparteix aquesta entrada