• vertical(0)

Els pols es desglacen

Sabeu que és el desglaçament dels pols?

A sisè d’educació infantil ho hem estat investigant aquest trimestre i ens hem adonat que és un greu problema per al nostre planeta, la Terra.

Ara ja sabem que hi ha dos casquets polars, l’Àrtic i l’Antàrtida, on viuen animals polars que necessiten el gel per sobreviure. Degut a que cada vegada fa més calor a la Terra el gel es va fonent a poc a poc i any rere any n’hi ha menys. Els animals es queden sense el seu hàbitat natural i a la vegada el nivell del mar va pujant. Trobarem alguna solució per aturar-ho?

És a partir d’aquesta investigació que vàrem voler fer un experiment i sentir el desglaç a les nostres mans. La primera passa de totes va ser anar a la cuina per demanar si tenien lloc a les conservadores per congelar els animals polars que havíem duit de casa. Ho férem! I ja que érem a la cuina descobrirem que hi ha una gelera dins la qual ens podíem ficar i experimentar baixes temperatures. I anàvem sense jaqueta! Quin fred!

Ara només calia esperar uns dies fins que tots els barrals es congelessin bé. I quina sorpresa trobar-nos al hall d’infantil al dia següent totes les safates i els barrals congelats!

Aprofitàrem per jugar, observar, tocar, experimentar, fins i tot, llepar! La calor de les nostres mans va ajudar a que el gel es fonés i en alguns moments havíem d’aturar perquè no les sentíem. Ah! I sabíeu que el gel també crema?

A continuació vos deixam unes fotografies dels moments més significatius d’aquesta vivència.

Si clicau damunt la imatge, accedireu a l’àlbum complet

Comparteix aquesta entrada