EL poema del mes de novembre. “LA CANÇÓ DE LA NOIA DE L’ALTRE CANTÓ DEL BAR”

EL POEMA DEL MES DE NOVEMBRE fa referència al procés creatiu d’aquells que són músics i poetes alhora, d’aquells que anomenem també compositors. SAU, el grup de rock català dels noranta, ens va deixar una cançó imprescindible en aquest sentit, La cançó de la noia de l’altra cantó del bar.

En aquesta cançó, Sau explica els problemes creatius d’un compositor que surt al carrer a la recerca de la vida, a la recerca d’experiències i de les muses que el puguin inspirar, a la recerca de la INSPIRACIÓ. La troba?

AGRAÏMENT PENDENT: amb el primer poema, el del mes d’octubre, hauríem d’haver agraït la col·laboració constant i enriquidora de la persona responsable de les imatges que acompanyen els nostres textos, en Pep Buades. Un curs més, des del nostre departament, gràcies per la teva disposició incondicional i per les teves aportacions.

Ara sí,

LA CANÇÓ DE LA NOIA DE L’ALTRE CANTÓ DEL BAR

Sense paraules i cansat

sense ningú a qui poder-les dir

cansat d’intentar-ho

de fer versos sense sentit

el piano no m’estimava

i vaig sortir de nit.

Estaves sentada a l’altre cantó del bar

jo vaig mirar-te amb un whisky entre les mans.

Els teus ulls eren tan màgics

el teu cos tan sensual,

no podia evitar mirar-te

em tenies atrapat.

Estaves tan bonica

no semblaves de veritat.

Creia que esperaves, a l’altre cantó del bar,

no sé si el teu nòvio o qui et vingués a buscar.

Tu també em vas mirar,

a través del fum del bar,

però el whisky no m’ajudava

a poder-ho intentar.

Avui la sort m’ha tornat a abandonar

un altre cop he tornat a fracassar.

Vaig tornar a casa

sentint-me fracassat

un cop més les muses

m’havien abandonat.

Més tard vaig poder acceptar

la realitat,

em quedaré a casa, em posaré a composar

la cançó de la noia de l’altre cantó del bar”.

Comparteix aquesta entrada