• vertical(30)

El dia 18 de febrer l’escola s’adhereix a la celebració del Dia Internacional de l’Asperger.

L’Asperger es un trastorn de l’espectre autista bastant desconegut encara. Tres de cada 1.000 persones pateixen aquest trastorn que afecta més a nens que a nenes. La manca de marcadors biològics fa difícil el diagnòstic primerenc de la Síndrome d’Asperger que sovint es detecta per les observacions del comportament i per les reaccions del nadó davant a estímuls afectius o sonors ja de ben petit. En aquest sentit les visites rutinàries al pediatra són fonamentals per a estar segurs en un primer moment que el desenvolupament general del nen petit segueix el curs evolutiu esperable a cada etapa.

Hans Asperger (Viena, 18 de febrer de 1906 – Viena, 21 d’octubre de 1980) va ser un pediatre, investigador, psiquiatre i professor de medicina austríac.

És conegut pels seus primerencs estudis sobre trastorns mentals, especialment en nens. Va escriure més de 300 publicacions, sobretot pel que fa a una condició que va denominar «psicopatia autista». Els seus treballs van passar majorment desapercebuts en vida, excepte per uns pocs guardons a Viena, i els seus estudis sobre trastorns psicològics només van aconseguir reconeixement mundial després de la seva mort.

Amb el renovat interès en els seus treballs que va tenir lloc a principis dels anys 1980, i a causa de la seva aportació amb investigacions de l’anomenat trastorn de l’espectre autista (TEA), la síndrome d’Asperger (SA) es va nomenar en el seu honor.

Tant els seus diagnòstics pediàtrics de psicopatia autista com la síndrome que va rebre el seu nom anys després de la seva mort són considerats controvertits.

Comparteix aquesta entrada