Diada de Sant Antoni a EI

Aquesta setmana Es Liceu s’ha nodrit dels costums que caracteritzen les festes de Sant Antoni: les glosses, les ximbombes, els dimonis, el pa amb sobrassada, etc. “Valorar i estimar el nostre patrimoni cultural, artístic, natural i històric, pel que en sí mateix representa” (Es Liceu, 2017) és quelcom que proporciona una gran riquesa en l’àmbit educatiu. 

Les tradicions populars no només són una oportunitat per a celebrar, sinó també són aquells esdeveniments que ens ajuden a construir la identitat d’una comunitat, d’un individu, d’un infant. Viure aquestes experiències d’aprenentatge festiu és una manera de definir-nos “com a tals” (Egle Becchi), sempre valorant i respectant també allò que és diferent. En defintivia, la cultura també ens situa i ens guia com a una brúixola.

Així doncs, no hem volgut desaprofitar l’ocasió de poder gaudir d’una setmana diferent amb el nostre passadís ple de foguerons i de dimonis, escoltant les cançons que tant caracteritzen aquesta festa; ens hem posat les banyes i hem ballat! Tot això ho podreu veure si clicau damunt la següent imatge, però alerta! Alguns dimonis s’han escapat i han entrat a la nostra classe, els trobau a l’àlbum?

Clica la imatge per a accedir a l’àlbum

A continuació trobareu el conte que ens ha duit na Neus aquesta setmana. Teniu el vídeo on ella el conta i també la imatge amb el codi QR per poder accedir a ell cantat en glossa. 

Escanejau el QR per a accedir al conte
Si clicau a la imatge, accedireu al vídeo.
Comparteix aquesta entrada