• vertical(20)

Dia mundial del Teatre

Un any més, el 27 de març, Es Liceu se suma a la commemoració del Dia Mundial del Teatre, una jornada que se celebra arreu del món amb l’objectiu de donar visibilitat i reivindicar el valor de les arts escèniques.

Cada any, l’International Theatre Institute (ITI) convida una figura important del món de les arts escèniques a escriure un missatge amb motiu del Dia Mundial del Teatre en què comparteixi les seves reflexions sobre el teatre i la cultura de la pau. Enguany, el missatge va a càrrec de l’actriu britànica Helen Mirren, que recorda aquest any tan difícil per la cultura i les arts escèniques. El podeu llegir en el següent enllaç.

Des de l’escola, enguany no hem pogut participar a la mostra de Teatre de l’Ajuntament de Palma ni posar en marxa l’activitat extraescolar de Teatre, però els alumnes del segon cicle d’ESO hi participaran d’una manera o altra. Els alumnes de 2n cicle d’ESO a partir de dilluns començaran a realitzar un curtmetratge per al projecte que estam treballant amb Els amics de la Terra i alguns alumnes de 3r participen en el projecte M.A.P. Teatre, que s’ha impulsat des de la DG d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació. Se tracta d’un projecte d’intervenció als centres educatius per ajudar-los a desenvolupar l’expressió dramàtica com a vehicle de comunicació i de comprensió entre els éssers humans. El punt de partida és un text teatral clàssic amb l’objectiu d’elaborar un curtmetratge creat pels mateixos alumnes a partir de les reflexions i sentiments que els ha generat aquesta peça teatral. Per dur a terme aquesta proposta, l’alumnat s’està formant amb l’actriu mallorquina Neus Cortés com a professora especialista que treballa amb ells la lliure creació i l’experimentació teatral. De fet, na Neus Cortés ha estat l’encarregada de llegir-lo avui abans de la funció de les 19h de l’obra de teatre Kelly que s’està representant en el Teatre Principal de Palma. Una obra que han pogut gaudir de veure els alumnes que participen al projecte M.A.P. Podeu veure el següent video.

També ens volem fer ressó del manifest de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Teatre en català elaborat pels associats i associades i la junta directiva on es reivindica una de les frases més pronunciades aquest any, que la Cultura és segura, com a instrument bàsic de sanació de l’intel·lecte i l’ànima de les persones i, per tant, de la societat. El podeu llegir en el següent enllaç.

Feliç dia del teatre.

Comparteix aquesta entrada