Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

MANIFEST 25N 2021 – ES LICEU

Un any més a Es Liceu commemoram el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Volem manifestar el nostre compromís de fer feina per prevenir aquesta violència en totes les seves formes i de convertir l’escola en un espai segur, igualitari, respectuós i digne per totes les persones.

Les violències masclistes són múltiples i es reprodueixen en diferents situacions i formes, algunes subtils com la invisibilització i el menyspreu, i d’altres més greus com les pallisses i els assassinats. Les dones i nines pateixen cada dia tot tipus de violències; Des de la violència invisible dels micromasclismes -com per exemple l’amor romàntic, el cànons irreals de bellesa, la divisió sexual del treball-, fins a les violències més visibles com l’assetjament, les amenaces i els insults, les agressions físiques i sexuals, i l’assassinat.

Any rere any feim una crida a tota la societat i els governs sobre el fet que la violència cap a les nines i dones és una de les formes de violència més estesa en tot el món i que es sustenta en una estructura social on les costums, les pautes i els valors socials atribueixen a la dona una posició inferior a la família, a la feina i a la societat: Això és el patriarcat.

Durant el 2021, 70 dones han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles, és a dir, assassinades a mans dels qui suposadament les estimaven. Això ens ha de fer repensar com construïm les relacions afectives i quins missatges erronis enviam als nostres infants i jovent.

Volem lleis educatives feministes que apliquin de forma transversal a tot el currículum educatiu l’educació en igualtat. I demanam una educació afectiva-sexual real que pugui evitar les agressions i comportaments tòxics i violents que moltes de les nostres joves pateixen a diari sense tenir eines per identificar-los ni defensar-s’hi.

Hem de trencar urgentment el silenci i la normalització de la violència cap a les dones.

Ja és hora! Les dones no han de ser valentes, han de ser lliures!

25N AQUÍ I ALLÀ CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES.

Si clicau damunt la imatge, accedireu al vídeo penjat a instagram per feminisme a l’escola

Per això, aquest 25N hem treballat amb l’alumnat d’Infantil i Primària els estereotips i els rols sexistes, per corregir-los i apostar així per una educació en igualtat i un lliure desenvolupament de la personalitat de tot l’alumnat, permetent així que les nostres nines i nins gaudeixin d’allò que els faci feliços, sense importar el seu gènere. Les i els nostres joves necessiten relacions sanes i lliures per poder créixer en igualtat i prevenir les violències, i a ESO i FPB hem activat l’alerta masclista en les nostres relacions personals, visibilitzant aquelles expressions que són una alerta de violència contra les nines i dones.

Enguany hem reflexionat sobre aquells comportaments o expressions de control que són l’inici de les violències masclistes i hem après a detectar-les.

Comparteix aquesta entrada