• vertical(0)

Dia de Francesc de Borja Moll: ‘Per celebrar l’aniversari, tothom amb el Diccionari!’

Es compleixen trenta anys de la seva mort i cent de la publicació del diccionari amb Antoni Maria Alcover

Amb el lema ‘Per celebrar l’aniversari, tothom amb el Diccionari!’, la commemoració del Dia de Francesc de Borja Moll -10 d’octubre, aniversari del seu naixement- es centra enguany en el Diccionari Català-Valencià-Balear, redactat per ell mateix i per Antoni Maria Alcover. El 2021 es compleixen trenta anys de la mort del filòleg menorquí, el 1991, així com un segle de la ‘gran eixida’ de Moll i Alcover, del 26 de juny al 23 de novembre del 1921, la més extensa per territoris de parla catalana per recollir paraules i expressions que serviren de base al Diccionari.

Conviden a tots a particpar als actes de commemoració:

vertical(0)

Enguany celebram l’aniversari del naixement de Francesc de B. Moll de la millor manera possible: comença la nova digitalització del Diccionari català-valencià-balear que posarà a l’abast de tothom tot el seu potencial de consulta amb la incorporació de les tecnologies d’avui.  Un projecte que et necessita a tu! A tots i a totes!                                                                                                                 
Et convidam a participar en els actes dels dies 8 i 9 d’octubre de 2021:

Divendres dia 8 d’octubre

  • A les 10 h, al saló de sessions de l’Ajuntament de Palma: Acte de la commemoració del 30è aniversari de la mort de Francesc de Borja Moll.
    L’acte pot quedar subjecte a canvis a causa de la covid-19.
     
  • A les 18 h, a la cantonada dels carrers Francesc de B. Moll i Reina Esclarmunda de Palma: Acte d’homenatge a Francesc de B. Moll “Moll: era, és i serà”, un recorregut dramatitzat per la vida i obra del filòleg menorquí Francesc de B. Moll. A càrrec de Bàrbara Sagrera (lingüista), Bàrbara Nicolau (actriu) i Alicia Olivares (glosa i música). Acte organitzat amb l’Ajuntament de Palma.


Dissabte dia 9 d’octubre

  • A les 11 h. Ruta Francesc de B. Moll per Palma, itinerari guiat per Gaspar Valero. Places exhaurides.


A partir de dilluns dia 11 d’octubre

  • Exposició “El despatx de Francesc de B. Moll” en col·laboració amb el departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. (Edifici Ramon Llull, UIB). Durant tot el mes d’octubre.
Comparteix aquesta entrada