• vertical(30)

COMUNICAT DE DEFENSA DEL DRET A LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Davant de les situacions amb què ens toca conviure, durant els darrers temps i a què, malauradament hi ens estam avesant ES LICEU vol fer el següent comunicat.

Entenem que la llibertat d’expressió no ha de significar que ningú pugui insultar, difamar ni amenaçar ningú altre.

La regulació de l’equilibri entre la llibertat d’expressió i el dret a l’honor de tothom no s’ha de veure mai afectada ni influïda.

Entenem també que l’art és transgressor en si mateix.

Pensam que amb l’entrada en vigor, el 2015, de la Llei orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana aquest dret ha perdut garanties.

Així, rebutjam la idea que qualsevol creadora, independentment de la disciplina artística a través de la qual s’expressa, corri el risc que la censura influeixi en la seva obra i en la seva persona, cosa que genera dubtes i precaucions a l’hora de fer les produccions i contribueix a l’empobriment i la submissió d’aquesta cultura.

És per això que feim una crida al respecte dels drets fonamentals, donam el nostre suport a les persones a qui ja se n’ha vulnerat aquest dret, denunciam la instrumentalització de la cultura a favor de l’obediència i exigim als representants de les institucions culturals que s’impliquin en la denúncia i la lluita contra la repressió de les llibertats i els drets fonamentals de les creadores i els creadors.

L’EQUIP DIRECTIU,
Febrer 2018

Comparteix aquesta entrada