• vertical(0)

Coincidint amb l’entrega de premis del Certamen Literari de l’escola, els alumnes i els docents d’Es Liceu lliuraran a Maria Antònia Oliver el primer “Fumeral” en reconèixement a la seva tasca literària i la seva contrubució a la llengua catalana.

ES LICEU RET HOMENATGE A L’ESCRIPTORA MARIA ANTÒNIA OLIVER AMB EL “FUMERAL 2016”

Barcelona .  Maria Antonia Oliver, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona . Maria Antonia Oliver, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

En el 35è aniversari l’escola cooperativa Es Liceu crea els guardons “Fumeral” per reconèixer la tasca d’aquelles persones que han enriquit el món cultural en llengua catalana.

Coincidint amb l’entrega de premis del Certamen Literari de l’escola, els alumnes i els docents d’Es Liceu lliuraran a Maria Antònia Oliver el primer “Fumeral” en reconèixement a la seva tasca literària i la seva contrubució a la llengua catalana.

Maria Antònia Oliver va nèixer a Manacor i és escriptora de novel·la, narrativa breu i assaig. La seva obra ha contribuït a l’impuls de la llengua i la cultura catalanas i ha defensat el paper de la dona en la societat i la cultura. Destaca la seva sèrie de novel·la negra protagonitzada per la detectiu Lònia Guiu. Aquest 2016 ha estat guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Ha rebut nombrosos reconeixements com el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Palma de novel·la, el Ramon Llull del Govern Balear i la Creu Sant Jordi, entre d’altres.

D’altra banda, enguany fa 35 anys que un grup de joves docents es constituiren com a cooperativa i crearen l‘escola Es Liceu a l’antiga fàbrica tèxtil “Ses Llistes“ del Pont d’inca, a Marratxí. El fumeral de la fàbrica es va conservar al pati de l’escola i es va convertir amb el símbol i la imatge del centre. Es Liceu sempre ha mantigut el compromís amb la llengua i la cultura catalanas com element per un ensenyament arrelat a l’entorn i dirigit cap a la integració en la cultura pròpia de l’illa. En el 35è aniversari, Es Liceu crea els guardons “Fumeral” per reconèixer la tasca d’aquelles persones que han enriquit el món cultural en llengua catalana.

El primer d’aquests guardons, el Fumeral 2016, s’entregarà a l’escriptora Maria Antònia Oliver durant l’acte d’entrega de premis del Certamen Literari d’Es Liceu que tendrà lloc dia 20 d’abril a les 11:00h i al que assistirà, a més de la guardonada, el Batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles i els alumnes i docents del centre.

Comparteix aquesta entrada