Cicle Formatiu de Grau Mitjà i Formació Professional Bàsica d’Informàtica al Parc BIT


Aquest dijous, aprofitant que ens trobam immersos en la setmana d’Internet, hem anat a visitar el Parc BIT a tot un seguit d’activitats organitzades en conjunt per la Universitat, la fundació Bit i algunes empreses.

Allà ens han rebut amb una ponència sobre quin tipus d’empreses hi podem trobar, quina feina fan i dades estadístiques del lloc, a més de parlar-nos de conceptes moderns com el d’incubadora d’empreses i d’innovació tecnològica.

Seguidament ens han dividit en dos grups i hem realitzat las tasques que relatam a continuació:

Ens han ensenyat la seu de l’empresa OmniAccess, que es dedica al proveïment de serveis de telecomunicació marina, de la qual n’hem vist les instal·lacions i les antenes orientades als satèl·lits geoestacionaris que usen per establir aquestes comunicacions.

Mentre un grup es passejava per les instal·lacions d’OmniAccess, l’altre grup realitzava un taller en el qual s’ha dissenyat una xarxa per donar servei telefònic i d’Internet a un conjunt de pobles de l’Amazònia amb un programa anomenat “Radio Mobile”, i hem après com situar l’estació base per oferir aquests serveis de forma òptima.

A més, ens han oferit un darrer taller basat en Arduino, que es tracta d’una placa de circuit imprès amb la qual hem pogut crear un semàfor amb leds de colors controlat per programari, i ens ho hem passat d’allò més bé!

Per acabar, vos volem animar a visitar el web de FeriaDeInternet, perquè aquest cap de setmana es tanca amb tot un conjunt d’activitats i taules rodones que poden interessar-vos.

Fins a la propera!

http://emprenbit.org/

http://www.omniaccess.com/

http://feriadeinternet.org/

Comparteix aquesta entrada