El BiblioCarter ha tornat al Liceu!

Des de la biblioteca de l’escola hem tornat a posar en marxa l’activitat de dinamització lectora “El Bibliocarter”. Es tracta d’una activitat destinada a l’alumnat de 1r i 2n d’educació primària que consisteix en el següent. El bibliotecari, ornamentat amb alguna element distintiu, es converteix en un “BiblioCarter” que va de classe en classe entregant una carta al mestre o la mestra. Després es llegeix la carta, on hi apareixen els noms de 4 nines o nins, els quals acompanyaran el BiblioCarter a la biblioteca.  Un cop a la biblioteca, els alumnes i les alumnes aprenen a seleccionar llibres adequats el seu nivell lector i que siguin del seu gust i s’emporten un llibre a casa durant una setmana.

La setmana següent el Bibliocarter torna a anar classe per classe, els alumnes tornen els llibres que han llegit al Bibliocarter, expliquen el que més els ha agradat del llibre que han llegit a tots els companys de la classe, i novament es torna a iniciar el procés explicat.

D’aquesta manera l’alumnat es familiaritzi amb la biblioteca i el seu funcionament i descobreixi el plaer de la lectura.