• vertical(0)

Berenars Saludables que inspiren

Estimades famílies,

Com ja sabeu Es Liceu desenvolupa el projecte de Berenars Saludables per a fomentar una dieta sana i equilibrada per assegurar una bona nutrició als infants. 

Des de l’equip docent d’Educació Infantil i  per tal de donar continuïtat al projecte, es proposen diferents activitats orientades a la manipulació i  experimentació  mitjançant fruites i verdures.

Gràcies a aquestes propostes els nostres infants desenvolupen la seva creativitat, el pensament crític i la motricitat fina.

És fan preguntes com: què passa si…, a què em recorda la seva olor…, quina sensació em provoca… 

D’aquesta manera els sentits s’activen i es posen en funcionament, es desperta la seva curiositat, descobreixen i adquireixen coneixements sobre els elements que els envolten mitjançant la manipulació i l’exploració.

Per tot això, aquests dies, aprofitant l’entrada de la tardor hem rebut la visita de les primeres fruites de temporada, i la protagonista ha estat la magrana! 

Aquesta fruita ens ha donat infinitat de possibilitats gracies a la seva textura i pigmentació.

A continuació vos presentem una petita mostra de les experiències viscudes a les aules de 3 anys.

“L’ús d’objectes i productes quotidians és una de les millors estratègies per motivar a aprendre la ciència. Els aliments i les seves propietats poden usar-se de formes molt creatives per a això. La preparació de pastissos i plats cuinats, o bé l’anàlisi creativa de les propietats de diferents aliments, són eines per aconseguir-ho.” 

CLAUDI MANS TEIXIDÓ
(Catedràtic emèrit d’Enginyeria química de la Universitat de Barcelona. Vocal de la Junta de l’ACCA i de la Junta del Col·legi de Químics de Catalunya. Director científic del Comitè Espanyol de la Detergència, Tensioactius i Afins (CED).)
Comparteix aquesta entrada