Benvinguda al curs 2013-14

Benvolgudes famílies,

Us volem donar la benvinguda en aquest curs que comença i aprofitar l’avinentesa per presentar-nos com equip directiu. Com cada any, durant aquestes dates, el sentit de la nostra tasca es fa realitat inaugurant un nou curs escolar.

Un curs que aquest any comença envoltat de molta polèmica i molta desinformació, motiu que fa difícil poder transmetre un clima de confiança i de tranquil·litat.

Hi ha dues raons principals que caracteritzen l’inici d’aquests curs, per un costat l’inici de l’aplicació d’un decret Llei anomenat TIL (Tractament Integrat de Llengües) a les aules, i per l’altre, la vaga de docents que hi ha convocada a l’ensenyament, tan públic com concertat.

Ambdues raons, com podeu imaginar, es troben estricament relacionades, ja que la convocatòria de vaga està fonamentada principalment en la lluita per un ensenyament de qualitat als nostres alumnes, on l’esmentat decret TIL hi representa una amenaça. Molt resumidament, i especialment per aquells que no en coneguin les particularitats, amb aquest decret se’ns obliga a impartir unes determinades assignatures en castellà i anglès amb l’excusa de què els alumnes assoleixin un nivell de competències en aquestes tres llengües en detriment dels continguts curriculars.

Per a la comunitat educativa, aquest decret esdevé una imposició perquè s’han negat en tot moment a mantenir un diàleg. La seva aplicació s’ha improvisat i accelerat així com també s ‘han ignorat els criteris pedagògics i deixat de considerar el model educatiu actual que ja s’ha mostrat eficient.  No és una opinió personal, són les dades que obtenim cada any de les proves IAQSE que són realitzades pels nostres alumnes i que ens certifiquen aquestes competències.

La presència i aposta per la llengua anglesa ja està avalada pels nostres resultats i per la participació de l’escola en diversos projectes que fomenten l’ús de la llengua estrangera a més de comptar amb molts professionals capacitats per a desenvolupar aquesta tasca.

Què persegueix doncs aquest decret? Acabar amb l’actual model lingüístic educatiu de les Illes Balears que ens arrela i ens identifica  posant en perill la llengua pròpia.

Actualment, l’escola està pendent de l’aprovació del seu projecte TIL i com a escola concertada, almenys momentàniament, no ens podem negar a la seva aplicació. Esperem que els esdeveniments futurs ens permetin mantenir la nostra línia de centre.

Us volem fer saber que la voluntat del claustre és seguir vetllant per l’ensenyament que fins ara hem defensat i que tan bons resultats ens ha donat.

Volem animar a tota la comunitat a participar en el rebuig d’aquest decret TIL participant i/o donant suport totes les accions que pensin que són oportunes.

L’equip directiu d’Es Liceu

Comparteix aquesta entrada