Aquest cap de setmana (18, 19 i 20 de novembre) cel·lebram les Jornades Arboriculturals a Palma.

Hola famílies,

L’objectiu principal d’aquestes és conscienciar sobre la importància dels arbres donant a conèixer els beneficis que aporten mitjançant activitats gratuïtes dedicades a cadascun dels seus beneficis principals.

Des de l’escola, i aprofitant que aquest curs celebram l’any internacional dels boscos, i que ens hem basat amb aquest tema per donar nom a les nostres aules, pensam que pot ser molt entretingut anar-hi, ja que les activitats que presenten són variades i per un públic molt ampli: des d’activitats d’oci per a infants (diumenge) a xerrades pels més grans (de divendres a diumenge). Per a més informació: http://www.arbrebalear.info/arbres-vida

JORNADA FESTIVA diumenge de 10h a 15,30 als Jardins de la Misericòrdia.

Zona 1 INFÀNCIA:

 • Concurs de disfresses orgànic “El món dels arbres”. Per a totes les edats. Es proporcionarà material per elaborar les disfresses.

 • El mural de l’arbre màgic. Per a infants de 2 a 16 anys.

 • La gran tirolina. Per a infants de 5 a 14 anys.

 • Contacontes per a totes les edats.

 • Acrobàcies per a totes les edats.

Zona 2 ELS ARBRES CUREN:

L’objectiu d’aquesta zona és de conèixer una mica millor els usos medicinals dels arbres a través d’una conferència impartida per Marc Moll .

Zona 3 ELS ARBRES ALIMENTEN

Slowfood Illes Balears presentará la seva campanya “Fruiters d’un temps”, en la qual s’intenta conservar les varietats locals d’arbres fruiters que duen segles adaptant-se a les condicions de les nostres illes i per tant son les més recomanades.

Zona 4 SENSACIONS

Els arbres ens relaxen a través dels seus colors, sons, formes … creen un ambient especial … Volem crear una activitat que ens faci més conscients del perquè succeeix això i poder experimentar sensacions que els arbres produeixen i moltes vegades no som conscients .

Zona 5 ETNOBOTÀNICA

Els arbres formen part de la nostra història, la nostra cultura, la nostra vida … ells ens proporcionen eines, llar, calor … i volem transmetre la importància que tenen en la societat.

Zona 5 BIODIVERSITAT

El GOB realitzará un conferència sobre la relació arbre-aus, i presentará una exposició de les aus de la mediterrània. A més Dessire Sicília biòloga especialista en líquens ens oferirà un taller “Vida sobre els arbres, líquens, fongs i briòfits, bioindicadors” i en Carles Cardona una conferència sobre els arbres i la biodiversitat.

Zona 7 L’ARBRE ORNAMENTAL

Una bona gestió de l’arbre és bàsica per a un òptim desenvolupament en zones urbanes per això també és la nostra responsabilitat difondre les bones pràctiques d’arboricultura.

Zona 8 EXPOSICIÓ DEL CONCURS FOTOGRÀFIC ARBRES+VIDA

S’exposaran les fotografies participants en el concurs arbres + vida dedicat a una de les seves qualitats principals, la seva bellesa.

Zona 9 L’ART DEL RECICLAR

És la segona oportunitat per a materials com paper de diari i cartró a convertir-se en les obres de l’art i potenciar la part creativa que portem dins. HORA BRUIXA ens oferirà les divertides idees de crear decoració usant tècniques de reciclatge artístic.

Zona 10 UN MÓN SENSE ARBRES

Muntatge fotogràfic de zones emblemàtiques de palma amb arbres i sense arbres, per veure la importància d’aquests.

Divendres 18:

 • Conferència “La situació de l’arboricultura a Europa”. De 10h a 12h al Saló de conferències de la Misericòrdia.

Dissabte 19

 • Conferència “Els arbres de les Illes Balears: orígen, distribució i òptims ecològics”. De 10h a 11h al Saló de conferències de la Misericòrdia.

 • Conferència “Els arbres vells: patrimoni cultural i natural de les Illes Balears”. De 11,15h a 12,15h al Saló de conferències de la Misericòrdia.

 • Conferència “Figueres a les Illes Balears: l’experiència de Son Mut Nou (Llucmajor)”. De 12,30 a 13,30h al Saló de conferències de la Misericòrdia.

 • Visita guiada pels arbres emblemàtics de Palma de 15,45h a 17h sortint del pati de la Misericòrdia.

 Diumenge 20

 • Conferència “Relació entre arbres i aus”. De 10h a 11h al Saló de conferències de la Misericòrdia.

 • Conferència “Els arbres medicinals de les Balears”. De 11,15h a 12,15h al Saló de conferències de la Misericòrdia.

 • Conferència “Biodiversitat dels arbres Balears”. De 12,30h a 13,30h al Saló de conferències de la Misericòrdia.

Comparteix aquesta entrada