• vertical(0)

Aina, que la terra et sigui lleu

L’escola Es Liceu vol expressar el seu condol per la pèrdua de n’Aina Moll i reconèixer la seva gran tasca en favor de la cultura i la llengua catalana en el procés de normalització de la nostra llengua.

La filòloga menorquina Aina Moll i Marquès ha mort a Palma, als 88 anys, la nit d’aquest dissabte dia 10 de febrer.

Aina Moll era filla del també filòleg Francesc de Borja Moll, i conjuntament varen escriure una de les obres més destacades de l’editorial Moll, el “Diccionari Català – Valencià – Balear”, que ha servit per recopilar, recuperar i donar a conèixer moltes de les paraules i expressions més típiques i arrelades dels diferents territoris de parla catalana.

Al llarg de la seva vida, va ser mereixedora de nombrosos guardons, com la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma, per la seva trajectòria professional i acadèmica i per la seva tasca a favor de la normalització lingüística, l’any 2012; el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, va ser nomenada doctora ‘honoris causa’ per la Universitat Oberta de Catalunya.

A continuació us adjuntem un enllaç del Diccionari Català Valencià Balear a la web:

http://dcvb.iecat.net/

També us recomanem la lectura de la següent publicació del diari Ara Balears, en que ens explica una mica més la importància de la tasca de n’Aina Moll. Si voleu llegir la publicació cliqueu el següent enllaç:

https://www.arabalears.cat/cultura/Mor-filoliga-menorquina-Aina-Moll_0_2177782373.html

Comparteix aquesta entrada