6è INF. Treball per projectes: l’eix és l’alumne

Aquesta setmana hem entrat de ple en el projecte que estem construint amb l’ajuda de les famílies. Com diuen Maite Sbert i Bel Pomar “en la societat actual, que posa al nostre abast quantitats ingents d’informació de tot tipus, una de les competències bàsiques de tots els ciutadans és saber aprofitar aquesta informació per construir coneixements i això significa: saber determinar la informació que necessitem (en funció de l’interrogant); saber cercar-la i trobar-la; analitzar-la (com a vertadera o falsa, pertinent o irrellevant…), relacionar-la, valorar-la i ordenar-la en funció del que pretenem; i aplicar-la per elaborar els coneixements que necessitem”. Amb la metodologia basada en els projectes, constantment seleccionem, ordenem, classifiquem, sintetitzem la informació i anem construint els aprenentatges.

L’aula de les ratapinyades i del voltor negre han aprofitat les primeres informacions que anaven arribant per entrar de ple en el QUÈ SABEM? i en el QUÈ VOLEM SABER? A continuació vos deixam l’enllaç amb tots els interrogants del “Que volem saber” per així poder seguir rebent informació de casa més acotada i que tanta il.lusió fa als infants comprtir-la amb el grup classe.

També aprofitem per fer-vos arribar algunes fotografies d’aquestes informacions que ja ens han arribat:

I si voleu aprofundir més en aquesta metodologia vos deixam un resum d’un article anomenat Projectes de Treball de Jesus Martin, Pilar Gimeno i Pilar Algás.

Comparteix aquesta entrada