“40 anys d’històries”

El passat 27 de novembre vàrem tornar a viure una d’aquelles vetllades màgiques que donen sentit a les coses. Un moment d’aturada per a gaudir de les sensacions positives i compartides de la feina ben feta. La projecció del documental de 40 anys d’històries ens ha donat la possibilitat de fer una mirada al passat i valorar la valentia d’un grup de joves que en els començaments dels anys 80 varen somiar una escola diferent, una manera diferent de relacionar-se amb el món i una idea nova d’entendre la docència… tot plegat en la constitució d’una cooperativa d’ensenyament, quelcom revolucionari en aquell temps i esperançador en els nostres temps.

La projecció explica la gènesi de tot, la línia conductual del projecte, les fortaleses de la cooperativa i els projectes de futur mitjançant un bon recull d’imatges, emocions, generositat, entusiasme i comunitat, en l’escenari incomparable d’una antiga fàbrica tèxtil, motor també en el seu moment de la societat del municipi.

A l’auditori del conservatori de música ens vàrem reunir per a compartir mirades còmplices, abraçades afectives, paraules càlides i gestos de retrobament entre diferents generacions que, d’una manera o d’una altra, hem contribuït a engrandir el projecte d’ES LICEU, com a lloc de trobada vital en la història de cada una i de cada un.

La quantitat de persones que han crescut a ES LICEU en 40 anys és enorme i cada un/a conserva la seva pròpia experiència, amb major o menor incidència vivencial. ES LICEU sempre fidel als seus trets d’identitat, amb vocació de servei públic obert a la societat, amb implicació màxima en el sistema educatiu de la comunitat, amb el compromís ètic amb l’entorn i en aquelles causes i ho paguen, no perd la seva incansable projecció, arrelat als orígens i els valors i sense complexos i amb confiança per a seguir oferint la millor escola per al nostre entorn.

Des de l’agraïment dels inicis, el respecte a l’alumnat i i a les famílies, la passió per la professió, l’orgull de formar part d’un projecte exitós i la il·lusió posada en els reptes del futur, tothom hi té el seu paper protagonista i imprescindible… aquell que coordinat i interrelacionat enforteix el sentiment de pertinença i la seguretat de la xarxa relacional.

Demà tot seguirà endavant a ES LICEU, fent classes, omplint les aules de rialles, treballant amb constància, acompanyant cada persona, jugant, llegint, compartint, donant, rebent, aprenent, creixent…. però aquest cap de setmana hem viscut un moment únic d’aquells que es recorden molt temps.

No podem deixar de donar les GRÀCIES per aquest regal a totes les persones treballadores d’ES LICEU, l’alumnat, les famílies, els professionals que s’hi han implicat de manera indirecta, les amigues del moviment cooperatiu, les persones de la barriada, les institucions i totes aquelles persones que han sentit curiositat pel nostre projecte o n’han tengut algun tipus d’apropament. GRÀCIES per ser-hi, per contribuir a fer escola i comunitat, per la confiança, per les oportunitats, per la generositat i la participació.

GRÀCIES a tothom per permetre que ES LICEU hagi arribat fins aquí, estigui ben viu, esdevengui un lloc únic per a créixer i compartir, compti amb un suport social tan ampli i un reconeixement professional sòlid per a encarar els reptes del futur amb garanties i seguretat de saber que ho hem fet bé i ens seguirem adaptant als canvis amb èxit.

Per molts anys més.

Comparteix aquesta entrada